Φόρμα αναζήτησης
Close this search box.

ΥΔΡΕΥΣΗ​

ΑΚΤΙΝΩΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Το σύστημα αυτό απαιτεί την προσαγωγή κρύου και ζεστού νερού με δύο κεντρικούς σωλήνες σε κάθε μπάνιο και κουζίνα, οι οποίοι καταλήγουν αντίστοιχα στους συλλέκτες διανομής κρύου και ζεστού νερού, που στεγάζονται μέσα σε ένα εντοιχισμένο πλαστικό ντουλάπι. Από τους συλλέκτες γίνεται η διανομή του κρύου και ζεστού νερού με ξεχωριστή γραμμή για κάθε υδραυλικό υποδοχέα. Κατ’ αυτό τον τρόπο, η παροχή του νερού είναι πιο σταθερή και δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα αν υπάρχει και δεύτερη παροχή ανοιχτή.

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα του συστήματος είναι ότι, επειδή ο σωλήνας δεν έχει διακλαδώσεις και είναι σε όλη τη διαδρομή του διπλός (εντός σπιράλ), χρησιμοποιώντας ειδικές διπλές γαρνιτούρες, μπορεί να αντικατασταθεί- σε περίπτωση προβλήματος- συρόμενος εντός του σπιράλ, χωρίς να δημιουργήσει την παραμικρή ζημιά. Αν υπάρχει σε κάποια παροχή διαρροή, μπορούμε να κλείσουμε τον αντίστοιχο διακόπτη από τον συλλέκτη και οι υπόλοιπες παροχές να δουλεύουν. Το μοναδικό μειονέκτημα του συστήματος αφορά το αυξημένο κόστος της εγκατάστασης, καθώς απαιτούνται περισσότερα μέτρα σωλήνα.

ΑΚΤΙΝΩΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Σωλήνες που χρησιμοποιούνται εδώ είναι: RETIFLEXFLEXITHERM και OCTATHERM.

ΔΙΑΚΛΑΔΩΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Σε αυτό το σύστημα δεν υπάρχουν συλλέκτες διανομής ζεστού και κρύου νερού, αλλά οι δύο σωλήνες παροχής ζεστού-κρύου νερού διατρέχουν την περίμετρο του μπάνιου και εν διακλαδώσει, τροφοδοτούν τον κάθε υδραυλικό υποδοχέα αντίστοιχα με ζεστό και κρύο νερό. Το πλεονέκτημα αυτού του συστήματος είναι η οικονομία στα μέτρα του σωλήνα που απαιτούνται για την εγκατάστασή του, ενώ μειονεκτήματά του είναι όλα τα πλεονεκτήματα του ακτινωτού συστήματος.

ΔΙΑΚΛΑΔΩΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Σωλήνες που χρησιμοποιούνται εδώ είναι: RETIFLEXOCTATHERMFLEXITHERM, ALPERTSOL και SOLISAN.

Μετάβαση στο περιεχόμενο