Η Ιστορία μας

23 Μαΐου 1986
1986
1988
1994
1995
1996
1997
1998
1998
1999
1999
1999
2000
2000
2000
2002
2003
2003
2004
2005
2006
2007
2009
2011
2012
2016
2016
2020
2021
Σωλήν 1ο κτήριο
Το ξεκίνημά μας
Το 1986 ο Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Πέτρος Μπλάτζας προχωρά στην σύσταση της εταιρίας με την επωνυμία ΣΩΛΗΝ ΑΒΕΕ. Εντός του ίδιου έτους, η εταιρία ολοκλήρωσε επένδυση που αφορούσε κτηριακή εγκατάσταση 1500τ.μ. στην Α΄Βιομηχανική Περιοχή Βόλου, με έδρα στην Αθήνα.
πρώτα βήματα
Τα πρώτα βήματα
Η εταιρία ξεκινάει την ίδια χρονιά την παραγωγική της διαδικασία και γίνεται η 1η στην Ελλάδα που κατασκευάζει σωλήνες πολυβουτυλενίου, με την εμπορική ονομασία FLEXITHERM (Pb-1). Η ΣΩΛΗΝ είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία που τους παράγει. Ταυτόχρονα ξεκινάει και η παραγωγή του σπιράλ προστασίας SOLICOR (HDPE).
Pex-b-γραμμή παραγωγής
RETIFLEX
Ακολουθώντας τις τάσεις της εγχώριας και διεθνούς αγοράς η εταιρεία επενδύει στην παραγωγή σωλήνα δικτυωμένου πολυαιθυλενίου RETIFLEX (PEX-b) με τη μέθοδο των σιλανίων. Μέχρι και σήμερα παραμένει ένα από τα ποιο γνωστά και επιτυχημένα προϊόντα της, με τις περισσότερες πιστοποιήσεις από διεθνή ινστιτούτα.
solisan σύστημα
Σύστημα Πολυπροπυλενίου
Η ΣΩΛΗΝ προσθέτει στην παραγωγική της γκάμα, σωλήνες πολυπροπυλενίου (PP-R) με την εμπορική ονομασία SOLISAN, καθώς και εξαρτήματα θερμοκόλλησης.
3 νέες γραμμές παραγωγής
3 νέες γραμμές παραγωγής
Τρεις νέοι κωδικοί προστίθενται στην γκάμα της ΣΩΛΗΝ και συγκεκριμένα ο σωλήνας από υψηλής πυκνότητας πολυαιθυλένιο δεύτερης γενιάς AQUAFLEX (PE80), για μεταφορά κρύου πόσιμου νερόυ υπό πίεση, το σύστημα GROUNDTHERM (PP-R Corrugated) που αποτελείται από σωλήνα με πτυχές και εξαρτήματα σύνδεσης, κατάλληλο για θέρμανση θερμοκηπίων και τους ΣΩΛΗΝΕΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ LDPE.
Σωλήνε 2ο κτήριο
Πρώτη επέκταση
Μετά από 10 χρόνια λειτουργίας η ΣΩΛΗΝ προχωρά στην αγορά οικοπέδου και κατασκευή 2ης μονάδας παραγωγής και αποθήκευσης, πλησίον του εργοστασίου, εμβαδού 3000τ.μ. για να ικανοποιήσει τις αυξανόμενες ανάγκες ζήτησης των προϊόντων της.
solicor-νέες διαστάσεις
SOLICOR "επιλογές"
Οι πλαστικοί σωλήνες με πτυχές SOLICOR εμπλουτίζουν την γκάμα τους με νέους κωδικούς στις διαστάσεις Ø16, Ø28, Ø36, Ø40, Ø50.
solidrains-σύστημα
SOLIDRAINS - Ένα πρωτοποριακό σύστημα
Η ΣΩΛΗΝ δημιουργεί και παράγει το καινοτόμο σύστημα αποχέτευσης μπάνιου SOLIDRAINS. Αποτελείται από σωλήνες και εξαρτήματα PVC με υψηλές προδιαγραφές αντοχής και στεγανότητας.
pvc μηχανή injection
Παραγωγή PVC εξαρτημάτων
Η εταιρεία προχωρά στην απόκτηση Injection μηχανής για την κατασκευή PVC εξαρτημάτων. Όλα τα εξαρτήματα του SOLIDRAINS καθώς και άλλα προϊόντα από PVC, παράγονται αποκλειστικά από την ΣΩΛΗΝ.
OCTATHERM (PE-RT) "Best seller"
Ένα καινούργιο και πρωτοποριακό υλικό, το πολυαιθυλένιο αντοχής αυξημένων θερμοκρασιών (PE-RT) αποκτά όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά του πλαστικού σωλήνα. Ακολουθώντας τις εξελίξεις, η εταιρεία προσθέτει στην παραγωγή της τον σωλήνα OCTATHERM . Σήμερα η ΣΩΛΗΝ κατέχει την πρώτη θέση στην Ελλάδα σε ποσοστό πάνω απο το 70%, σε παραγωγή και διάθεση σωλήνων (PE-RT).
σωλήνες 3 στρώσεων
Σωλήνας με φραγμό οξυγόνου 3 στρώσεων
Για τις εφαρμογές ενδοδαπέδιας θέρμανσης και δροσισμού ξεκινάει η παραγωγή σωλήνων με φραγμό οξυγόνου τριών στρώσεων με την επωνυμία NOXY, για τους σωλήνες OCTATHERM (PE-RT), RETIFLEX (PEX-b) και FLEXITHERM (PB).
πιστοποιητικό skz-dvgw
Πιστοποιημένα προϊόντα
Το όραμα της εταιρείας για επέκταση της εξαγωγικής της δραστηριότητας καθώς και η αύξηση των πωλήσεων στο εξωτερικό, την οδηγούν να ακολουθήσει αυστηρούς κανόνες πιστοποίησης, με την απόκτηση του γερμανικού πιστοποιητικού SKZ, για τις μηχανικές αντοχές των σωλήνων FLEXITHERM, RETIFLEX και OCTATHERM. Τα επόμενα χρόνια πιστοποιητικό SKZ αποκτούν και οι σωλήνες SOLISAN και AL-PERT-SOL. Πιστοποίηση από την γερμανική DVGW, αποκτά ο σωλήνας RETIFLEX, για την καταλληλόλητα του σε δίκτυα πόσιμου νερού.
saniflex_σύστημα_timeline
SANIFLEX - Σύστημα παροχής νερού
Η εταιρεία παρουσιάζει το καινοτόμο σύστημα παροχής ζεστού και κρύου νερού SANIFLEX, το οποίο αποτελείται από πλαστικούς σωλήνες και εξαρτήματα. Ο σωλήνας διαθέτει πιστοποιητικό SKZ για την αντοχή του σε υψηλές θερμοκρασίες και πιέσεις και WRAS για την καταλληλότητα του προς χρήση σε δίκτυα πόσιμου νερού.
σωλήνες 5 στρώσεων
Φραγμός οξυγόνου 5 στρώσεων
Η ΣΩΛΗΝ εμπλουτίζει την γκάμα των σωλήνων NOXY με φραγμό οξυγόνου 5 στρώσεων. Στους σωλήνες 5 στρώσεων, ο φραγμός οξυγόνου βρίσκεται στη μέση του σωλήνα και είναι πιο προστατευμένος από μηχανικές καταπονήσεις.
πιστοποιητικό iso
Ποιότητα με ISO
Για τον σχεδιασμό και την παραγωγή πλαστικών σωλήνων η εταιρεία αποκτά πιστοποιητικό διαχείρισης ποιότητας ISO 9001 από την TÜV HELLAS (TÜV NORD). Για το παραπάνω πεδίο εφαρμογής η ΣΩΛΗΝ διατηρεί και ανανεώνει την πιστοποίηση σε ISO 9001 : 2015.
noxy-al-παραγωγή
NOXY-AL - Μοναδικός στον κόσμο
Για τις ανάγκες της ενδοδαπέδιας θέρμανσης η εταιρεία κατασκευάζει τον πολυστρωματικό σωλήνα NOXY-AL(PB-AL) / (PERT-AL). Σήμερα η ΣΩΛΗΝ παραμένει ο μοναδικός παραγωγός στον κόσμο, στον συγκεκριμένο είδος σωλήνα.
alpertsol-γραμμή παραγωγής
AL-PERT-SOL - Πολυστρωματικός σωλήνας
H ΣΩΛΗΝ γίνεται η μοναδική ελληνική εταιρία που παράγει πολυστρωματικό σωλήνα αλουμινίου AL-PERT-SOL (PERT/AL/PERT). Έχουν χαρακτηριστεί ως οι σωλήνες του αιώνα και συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα των μεταλλικών σωλήνων με αυτά των πλαστικών.
hydrosolar_χρονιά παραγωγής
HYDROSOLAR
Την ίδια χρονιά παράγεται και ο πλαστικός σωλήνας μεταφοράς ζεστού νερού HYDROSOLAR από μέσης πυκνότητας πολυαιθυλένιο, με κύρια εφαρμογή τα ηλιακά συστήματα.
solidrains-Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας
Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας "SOLIDRAINS"
Η εταιρεία κατοχυρωνεί Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας για το σύστημα αποχέτευσης "SOLIDRAINS".
πιστοποιητικό mpa για φραγμό οξυγόνου
Πιστοποίηση στο φραγμό οξυγόνου
Μετά τον RETIFLEX και οι σωλήνες OCTATHERM και FLEXITHERM αποκτούν πιστοποίηση από το Γερμανικό ινστιτούτο MPA-NRW σύμφωνα με το DIN4726, για την στεγανότητα οξυγόνου του σωλήνα.
isolin-μόνωση
Μόνωση ISOLIN
Η ΣΩΛΗΝ ξεκινάει την παραγωγή μόνωσης από διογκωμένο πολυαιθυλένιο ISOLIN με δυνατότητα εφαρμογής σε ήδη εγκατεστημένους σωλήνες θέρμανσης, ψύξης, κλιματισμού, μεταφοράς νερού χρήσεως ή οπουδήποτε απαιτείται η προστασία από τις εξωτερικές συνθήκες θερμοκρασίας.
προμονωμένοι σωλήνες
Προμονωμένοι σωλήνες
Η εταιρεία επενδύει σε αγορά γραμμής παραγωγής προμονωμένων σωλήνων, προσθέτοντας στην γκάμα της πλαστικούς σωλήνες με μόνωση και συγκεκριμένα τους AL-PERT-THERM (Pert-Al-Pert), RETIFLEX-ISO (Pex-b) και HYDROTHERM (MDPE).
επέκταση εργοστασίου
Επέκταση κτιριακών εγκαταστάσεων
Με σημαντικούς πελάτες στην εγχώρια αγορά, αλλά και μια ραγδαία ανάπτυξη της εξαγωγικής δραστηριότητας που καλύπτει το 60% του ετήσιου τζίρου, η ΣΩΛΗΝ προχωρά σε ακόμα μια επέκταση των κτηριακών της εγκαταστάσεων, με την αγορά κτηρίου 8.500 τ.μ. για την κάλυψη των αναγκών σε αποθηκευτικούς χώρους και γραμμών παραγωγής. Οι συνολικές κτιριακές εγκαταστάσεις, μαζί με τα γραφεία στην Αθήνα, αγγίζουν τα 17.500m2., σε οικόπεδα συνολικής έκτασης περίπου 35.000 τ.μ.
εργοστάσιο ηλιακά πάνελ
Επενδύσεις ΑΠΕ
Η εταιρεία προχωράει σε επενδύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), εγκαθιστώντας φωτοβολταϊκό πάρκο στην οροφή του κτηρίου στον Βόλο. Τα συγκεκριμένα φωτοβολταϊκά συστήματα είναι συνολικής ονομαστικής ισχύος 300kW βοηθώντας στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος (carbon foot print).
logo ανακύκλωσης
Περιβαλλοντική συνείδηση
Η ΣΩΛΗΝ προωθώντας την περιβαλλοντική ευαισθησία, προχωρά στην αγορά γραμμής ανακύκλωσης πολυαιθυλενίου ώστε να επεξεργάζεται την άχρηστη πλαστική ύλη. Tαυτόχρονα επενδύει σε εξοπλισμό παραγωγής σακούλας και φιλμ γενικής χρήσης, χρησιμοποιώντας το ανακυκλώσιμο προϊόν για την δημιουργία συσκευασίας που αφορά τους σωλήνες και άλλα προϊόντα της, χωρίς να επιβαρύνει επιπλέον το περιβάλλον.
30 χρόνια Σωλήν
30 Χρόνια επιτυχημένης πορείας
Σε μια πορεία 30 χρόνων στην παραγωγική διαδικασία και έχοντας την πείρα και την γνώση του ειδικού σε αυτόν τον τομέα, τα προϊόντα της ΣΩΛΗΝ συγκαταλέγονται στα κορυφαίας ποιότητας του είδους τους στις διεθνείς αγορές και δίνουν πρακτικές, αξιόπιστες και διαχρονικές λύσεις σε πληθώρα εφαρμογών.
πιστοποιητικό wras
Καταλληλότητα σε δίκτυα πόσιμου νερού
Ακολουθώντας τον πλαστικό σωλήνα RETIFLEX ο οποίος απέκτησε πιστοποιητικό από το αγγλικό WRAS για την καταλληλόλητα του σε δίκτυα πόσιμου νερού και ο σωλήνας AQUAFLEX αποκτά πιστοποίηση WRAS. Τα επόμενα χρονιά ο AL-PERT-SOL και ο FLEXITHERM-NOXY (5 στρώσεων) προστίθενται στην λίστα με το συγκεκριμένο πιστοποιητικό.
40 χώρες εξαγωγής
Εξαγωγική δραστηριότητα
Το Αζερμπαϊτζάν γίνεται η 40η χώρα εξαγωγής για την εταιρεία! Τα προϊόντα της εταιρείας πωλούνται ήδη σε ποιοτικά απαιτητικές, διεθνείς αγορές, όπως Αμερική, Καναδάς, Κίνα, Σκανδιναβία, στις χώρες της δυτικής και ανατολικής Ευρώπης, στις χώρες της Μέσης Ανατολής, στις Βαλκανικές χώρες, στη Νέα Ζηλανδία, Αγγλία, Σρι Λάνκα κ.ά
νέα γραμμή παραγωγής για μόνωση
Νέα επένδυση σε γραμμή παραγωγής
Η αυξημένη ζήτηση στη μόνωση από διογκωμένο πολυαιθυλένιο ISOLIN και ειδικότερα στα προϊόντα που διατίθενται με αυτή, όπως οι σωλήνες με τις επωνυμίες AL-PERT-THERM ,HYDROTHERM και HYDROSOLAR, οδηγεί στην αγορά και δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής.
Μετάβαση στο περιεχόμενο