ESPA

Σωλήν Α.Β.Ε.Ε - Παραγωγή Πλαστικών Σωλήνων και Εξαρτημάτων

Προϊόντα που χρησιμοποιούνται σε μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών, όπως η Θέρμανση, Ενδοδαπέδια Θέρμανση, Αποχέτευση, 'Υδρευση, Γεωθερμία, Θέρμανση Θερμοκηπίου κ.α

Εφαρμογές

01

Θέρμανση

Προσφέρει ενέργεια και εξοικονόμηση κόστους επειδή είναι ιδανική όταν συνδυάζεται με συστήματα που χρησιμοποιούν εναλλακτικές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

02

Αποχέτευση

Τα συστήματα αποχέτευσης αναφέρονται στο σύνολο των σωλήνων που που μεταφέρουν τα υγρά αποχέτευσης, το νερό της βροχής και άλλα υγρά απόβλητα.

03

Ενδοδαπέδια Θέρμανση

Σε αντίθεση με την συμβατική θέρμανση, στην ενδοδαπέδια οι σωληνώσεις δεν χρησιμοποιούνται για την τροφοδότηση κάποιου θερμαντικού σώματος, αλλά παίζουν οι ίδιοι το ρόλο του θερμικού στοιχείου.

04

Ύδρευση

Τα συστήματα ύδρευσης αποτρέπουν την ανθρώπινη επαφή με τους κινδύνους των αποβλήτων και φροντίζουν την επεξεργασία και την ορθή διάθεση των λυμάτων ή υγρών αποβλήτων.

05

Γεωθερμία

Η γεωθερμική ενέργεια είναι μια ανανεώσιμη και ανεξάντλητη πηγή ενέργειας, δίνεται δωρεάν από τη φύση και είναι φιλική προς το περιβάλλον.

06

Θέρμανση Θερμοκηπίου

Η Θέρμανση είναι ένα σημαντικό κόστος στη λειτουργία των θερμοκηπίων. Το κύριο πρόβλημα είναι η ποσότητα της θερμότητας που χάνεται μέσω του καλύμματος του θερμοκηπίου.

History

HΗ ιστορία μας

 • Ίδρυση της Σωλήν

  Το 1984 ιδρύθηκε η εταιρία με διακριτικό τίτλο ΣΩΛΗΝ Α.Ε.

 • Τα πρώτα Βήματα

  Στις 23/05/1986 εκδόθηκε άδεια σύστασης της εταιρίας με τη σημερινή της επωνυμία ΣΩΛΗΝ ΑΒΕΕ και προστέθηκε στους δύο αρχικούς ιδρυτές ο μηχ/γος- ηλ/γος μηχ/κος Μπλάτζας Πέτρος με ποσοστό 33,3%. Εντός του ίδιου έτους, η εταιρία ολοκλήρωσε μία επένδυση που αφορούσε κατασκευή εργοστασίου και παραγωγή σωλήνων πολυβουτυλενίου (PB) και σπιράλ (HDPE) και άρχισε την παραγωγική διαδικασία. Έτσι, η ΣΩΛΗΝ ΑΒΕΕ με έδρα στην Αθήνα και εργοστάσιο στην Α' ΒΙ. ΠΕ. Βόλου, ξεκίνησε τα πρώτα βήματά της.

 • Έτος 1988

  Το 1988, η ΣΩΛΗΝ ΑΒΕΕ ξεκίνησε παράλληλα την παραγωγή σωλήνων δικτυωμένου πολυαιθυλενίου (PEX-b).

 • Έτος 1992

  To 1992 αποτέλεσε μια σημαντική χρονιά, καθώς οι δύο αρχικοί ιδρυτές αποχώρησαν και περιήλθε η εταιρία εξολοκλήρου στην ιδιοκτησία του Π. Μπλάτζα.

 • Έτος 1995

  Το 1995 ολοκληρώθηκε μια νέα επένδυση, η οποία αφορούσε την αγορά νέων γραμμών παραγωγής, τεχνολογικά προηγμένων, κατάλληλων για την παραγωγή σωλήνων νέας τεχνολογίας, σύνθετων με αλουμίνιο και φραγμό οξυγόνου τριών και πέντε στρώσεων και γενικά σωλήνων που είχαν ζήτηση, τόσο στην τοπική, όσο κυρίως στις διεθνείς αγορές. Στα επόμενα χρόνια, η εταιρία κατάφερε να εξασφαλίσει πιστοποιητικά ποιότητας από διεθνή, φημισμένα ινστιτούτα, αύξησε τις δραστηριότητές της και συμμετέχοντας σε εκθέσεις εξωτερικού, ξεκίνησε δυναμικά την εξαγωγική της δραστηριότητα.

 • Σήμερα

  Πλέον η ΣΩΛΗΝ ΑΒΕΕ είναι διεθνώς γνωστή και οι εξαγωγές καλύπτουν πάνω από το 50% του τζίρου της. Σε μια πορεία σχεδόν 30 χρόνων στην παραγωγική διαδικασία και έχοντας την πείρα και την γνώση του ειδικού σε αυτόν τον τομέα, τα προϊόντα μας ανταγωνίζονται επάξια τα αντίστοιχα του είδους τους σε όλο τον κόσμο και δίνουν πρακτικές, αξιόπιστες και διαχρονικές λύσεις σε πληθώρα εφαρμογών.

SΚαινοτομούμε

Δείτε εδώ για να μάθετε περισσότερα για το Σύστημα SOLIDRAINS

Καινοτομία

Το Καινοτόμο σύστημα μας, Solidrains, είναι ενα αποχετευτικό σύστημα που χρησιμοποιεί σωλήνες από PVC και εξαρτήματα. Το σύστημα αυτό παρέχει υψηλά πρότυπα αντίστασης και σφράγισης για τις συνθήκες λειτουργίας του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης και τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Αυτοί οι σωλήνες είναι κατάλληλοι για τα λύματα.

Πατέντα

Το επαναστατικό σύστημα αποχέτευσης μπάνιου SOLIDRAINS αποτελείται από εύκαμπτους ελικοειδείς εξωτερικά, αλλά λείους εσωτερικά σωλήνες PVC και εξαρτήματα PVC.Το σύστημα SOLIDRAINS διαθέτει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και η ΣΩΛΗΝ ΑΒΕΕ είναι η μοναδική εταιρία που το παράγει.

Πλεονεκτήματα

Γρήγορη τοποθέτηση, Εύκολο stock, Αξιόπιστη κατασκευή Ευελιξία στην τοποθέτηση, μπορεί να ακολουθήσει οποιαδήποτε, έστω και προκαθορισμένη διαδρομή, λόγω της ευκαμψίας του σωλήνα. Το σύστημα (σωλήνες και εξαρτήματα) είναι εξ'ολοκλήρου από PVC ,υλικό δοκιμασμένο στις αποχετεύσεις. Εύκολη μεταφορά, αφού χωράνε στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου.

ΑΣχετικά με εμάς

417 plus

Οι πελάτες μας

31

Ενεργά Χρόνια Λειτουργίας

30

Εξάγουσες Χώρες

1500

Κωδικοί Προϊόντων